Медичне страхування може подорожчати на 10-15%

Photo of author

By admin

Поліси добровільного медичного страхування в 2011 році виростуть в ціні. Головна причина – ріст вартості послуг медустанов. Вартість полісів добровільного медичного страхування (ДМС) багато в чому залежатиме від цін на медичне обслуговування в клініках-партнерах страхових компаній. За словами директора департаменту продажів особистого страхування НАСК “Оранта ” Олени Таровської, більшість медустанов щорічно збільшують вартість своїх послуг на 10-20%. У зв’язку з цим страхові компанії також вимушені збільшувати вартість ДМС, щоб зберегти прийнятну рентабельність цього виду страхування.

vidsotok

Поліси добровільного медичного страхування в 2011 році виростуть в ціні. Головна причина – ріст вартості послуг медустанов. Вартість полісів добровільного медичного страхування (ДМС) багато в чому залежатиме від цін на медичне обслуговування в клініках-партнерах страхових компаній. За словами директора департаменту продажів особистого страхування НАСК “Оранта ” Олени Таровської, більшість медустанов щорічно збільшують вартість своїх послуг на 10-20%. У зв’язку з цим страхові компанії також вимушені збільшувати вартість ДМС, щоб зберегти прийнятну рентабельність цього виду страхування.”Швидше за все, підвищення цін на послуги ДМС станеться в другому кварталі 2011 року, після того, як страховики підрахують свої збитки по ДМС за 2010 рік. Орієнтуватися можна на підвищення вартості страхових полісів ДМС не більше ніж на 10-15% “, – говорить Таровська.

За її словами, деякі страховики можуть вдатися до коригування своїх страхових програм, що дозволить їм як мінімум не підвищувати вартість ДМС. “Вони пропонуватимуть клієнтам розширений список виключень із страхових випадків, скорочений перелік лікувальних процедур і профілактичних заходів”, – говорить вона.

Заступник директора департаменту андеррайтингу і методології по особистих видах страхування компанії “Наста” Галина Бобирь прогнозує, що в 2011 році добровільне медичне страхування подорожчає на 10-15%.

“Оскільки в 2011 році планується підвищення комунальних тарифів, відповідно зростуть ціни на медичні послуги і препарати. Страхові компанії не зможуть компенсувати ріст цін за рахунок своїх ресурсів, і будуть вимушені підняти тарифи на страхові продукти”, – пояснює вона.

за мат.: prostobank.ua