Користь зелених рослин у косметиці
Завантаження. Будь ласка, зачекайте...

Користь зелених рослин у косметиці

Відвари цілющих рослин — це перша доглядальна косметика наших предків. Їх використовували для лікування шкіри, для гарного вигляду та в надії «позмагатися» зі старістю.  І от після численних наукових експериментів у лабораторіях і моди на синтетичні компоненти, зелені рослини знову в тренді.  Маски, тоніки, креми та сироватки з рослинними екстрактами заполонили полиці магазинів та надовго поселились у ванних кімнатах.  У чому ж феномен найпопулярніших зелених рослин і як вони допомагають стати красивими й здоровими, пояснить ця стаття.

eva1.jpg (66.19 Kb)

Зелений чай

Виявляється, зелений чай корисний не лише як напій, а і як компонент у косметиці. Він є одним з найпотужніших антиоксидантів, тому захищає клітини від руйнування через вплив вільних радикалів і вберігає молодість шкіри. Завдяки високому вмісту кофеїну чайні листки бадьорять і знімають ознаки втоми з обличчя.

Особливістю цієї рослини є вміст унікальних поліфенолів.

Ці хімічні сполуки мають дивовижні властивості та здатні поліпшити стан пошкодженої, проблемної і чутливої шкіри. Вони зупиняють запальні процеси, знезаражують та стимулюють регенерацію, щоб пришвидшити загоєння ран. Завдяки цьому зелений чай є популярним компонентом для підліткової та жирної шкіри з акне. Він допомагає налагодити виділення себуму та зменшує кількість висипів, а за тривалого використання поліпшує відтінок обличчя. 

Щоб сповна відчути силу екстракту зеленого чаю, слід вибрати на EVA.UA висококонцентровану тканинну маску з есенцією. Також цей компонент можна побачити в складі очищувальних гелів і тоніків для проблемної шкіри з почервоніннями й акне.

eva2.jpg (192.71 Kb)

Центела азійська

Ця рослина дарує найбільшу користь людям з чутливою шкірою. Вона має виражені заспокійливі властивості, тому є справжнім порятунком для подразненої шкіри, що болісно реагує на будь-які зовнішні подразники. Завдяки багатому хімічному складу центела зупиняє запальний процес, регулює обмін речовин і запускає регенерацію в місцях дрібних ран і постакне. 

Засоби з високою концентрацією екстракту цієї рослини чудово знімають почервоніння та стимулюють відновлення захисного бар’єра. Саме тому їх призначають для захисту шкіри після хімічних пілінгів і косметологічних лазерних процедур.

Як і більшість рослин, азійська центела є сильним антиоксидантом. Вона поліпшує синтез колагену й еластину, захищає клітини від вільних радикалів і в такий спосіб подовжує молодість. 

Найчастіше екстракт центели можна побачити в корейській косметиці. Вона може бути основою сироватки, що миттєво заспокоює шкіру та вирівнює її тон, а також доповнювати формулу тоніка чи крему.

Алое вера

Одна з найвідоміших рослин у косметиці. Алое вера належить до сімейства кактусових, тому має дивовижну здатність утримувати велику кількість вологи. Саме зволожувальними властивостями цей компонент є корисним для будь-якого типу шкіри. Він насичує шкіру вологою і допомагає утримати її всередині для правильного функціонування клітин.

Завдяки інтенсивному зволоженню алое вера також допомагає відновити здоров’я шкіри, оскільки пришвидшує загоєння ран, опіків і дрібних тріщин. У його складі є висока концентрація вітамінів С, Е і групи B, що стимулюють регенерацію тканин.

Особливістю цієї рослини є схожість її хімічного складу зі складовими елементами шкіри. Це означає, що сік і екстракт алое добре сприймаються навіть дуже чутливою та схильною до алергій шкірою. Обидва компоненти швидко поглинаються та дарують миттєвий ефект.

Алое має водянисту текстуру, тому здебільшого його можна побачити у складі заспокійливих сироваток, зволожувальних гелів і охолоджувальних масок для обличчя.

eva3.jpg (94.62 Kb)

Бамбук

Бамбук — це ще одна корисна зелена рослина, яку відкрили фахівці з Азії. Вона поєднує 92% води з важливими мікроелементами, тому дарує легкість і живлення водночас. Екстракт бамбуку відновлює гідробаланс шкіри будь-якого типу, робить її м’якою і шовковистою на дотик.

Найбільш цінним складником цієї рослини є кремній. Його частинки зміцнюють текстуру шкіри, укріплюють судини та стінки клітин, завдяки чому підвищується пружність шкіри, а контури обличчя злегка підтягуються. Бамбук є корисним для зрілої шкіри, оскільки поступово розгладжує мікрорельєф та підтягує контури обличчя. Найбільш ефективним він є у вигляді очищувальної пінки та тканинної маски.

Крім екстракту, у складі косметики можна побачити порошок бамбуку. Його частинки чудово виводять токсини, освітлюють розширені пори та делікатно очищують шкіру. Завдяки цьому обличчя отримує свіжий і відпочилий вигляд зі світлим відтінком. Щоб оцінити цю властивість, варто спробувати пінку чи гель для вмивання з бамбуком.

Зелені рослини — це унікальний дар природи, що здатен ефективно поліпшити стан та зовнішній вигляд шкіри. Достатньо лише знайти вдалі компоненти й доповнити ними щоденний догляд.

Не забудьте підписатися на Наш канал: